Szlak kulinarny „Smaki Dolnego Śląska”

11 września 2021, wykład Barbary Jakimowicz-Klain połączony z degustacją
Spotkanie w Muzeum Etnograficznym we Wrocławiu w ramach Europejskich Dni Dziedzictwa było okazją do poznania nowego szlaku kulinarnego „Smaki Dolnego Śląska”, utworzonego przez Dolnośląską Organizację Turystyczną. Nowemu przedsięwzięciu przyświeca idea zaspokojenia potrzeb turystów poszukujących ciekawych atrakcji związanych z Dolnym Śląskiem – połączonych z lokalną kuchnią czy możliwością zakupu potraw i produktów regionalnych, ale także sprostania oczekiwaniom wyrafinowanych podróżników-smakoszy.
W prezentacji, która była zaproszeniem do odkrywania lokalnego dziedzictwa kulinarnego, przedstawione zostały certyfikowane obiekty znajdujące się na szlaku kulinarnym „Smaki Dolnego Śląska”.

Fot. Wojciech Rogowicz

■ Fotorelacje edukacyjne ➸

 

print